Skip to main content

Over mij

Mijn naam is Jinny Schippers en ben geboren en woonachtig in Heerenveen.

Ik heb een agrarische achtergrond en heb op de LAS (Lagere Agrarische school ) in Heerenveen gezeten en ben ik daarna naar de MAS ( middelbare agrarische school) in Sneek gegaan en daar mijn diploma gehaald. Op deze school kreeg ik de mogelijkheid om stage te doen in het buitenland en heb toen tot 3 keer toe in verschillende delen in Amerika op een allround veehouderijbedrijf gewerkt. Door met dieren te werken en in de natuur bezig te zijn is deze interesse alleen maar gegroeid. Ook is toen mijn reislust opgewekt en ben daarna voor langere tijd in Laos, Madagascar, Australie en Nieuw-Zeeland geweest. Altijd op zoek naar avontuur.

Buitenmens

Ik ben dan ook een echt buitenmens en hou erg van de natuur in al zijn facetten. Daardoor ben ik ook gaan sloeproeien en heb dit meer dan 15 jaar gedaan op wedstrijdniveau. De laatste jaren hebben we met mijn damesroeiteam de IJsselmeerminnen uit Makkum dan ook veel successen mogen boeken, zoals het 2x winnen van befaamde Harlingen Terschelling wedstrijd. Wat een geweldig gevoel was dat en zal mij altijd bijblijven en mis het stiekem nog steeds, dus ik zeg: “nooit nooit!”

Van roeien naar suppen

Lekker buiten sporten is wat ik het fijnst vind en na het stoppen met roeien ben ik dan overgestapt op het suppen. Dit, omdat ik dan ook mijn eigen tijd kan indelen, wat een groot voordeel is.

Skippy Skries

De naam voor mijn bedrijf is gekomen doordat ik op de MAS vaak als koosnaampje “Skries” werd genoemd, wat in het Fries “Grutto” betekent; dit was vanwege mijn lange benen. Deze naam ben ik door de jaren heen altijd blijven gebruiken, want door het werken in de forensische zorg werd je geadviseerd je echte naam privé te houden en een andere naam te gaan gebruiken op Social media. Naast mijn vaste baan in de forensische zorg, waar ik bij de Van Mesdag kliniek werk als sociotherapeute op een zeer intensieve zorg unit, ben ik vorig jaar juni 2020 deeltijd begonnen met mijn Supschool Skjinmeiskries. En heel avontuur voor mij!

Zo is mijn bedrijfsnaam dan ook Skjin mei Skries geboren.

Grutto – Limosa limosa

Het logo, wat ik heb laten maken door Ronald Hooisma uit Joure met daarin een “Skries” (Grutto), is dan ook iets waar ik trots op ben en symboliseert gelijk ook mijn betrokkenheid bij het wel en wee van de stand van de weidevogels, wat drastisch achteruit is gegaan. Zelfs zo erg dat de “Skries” met uitsterven wordt bedreigd. Ik zet mij dan ook in voor deze mooie weidevogel de grutto te behouden net alle andere weidevogels en onze natuur.

Vroeger was ik veel te vinden in Delfstrahuizen op de boerderij van mijn pake, beppe en ooms en hoorde altijd de weidevogels om mij heen. Evenals in het weiland van mijn andere pake in beppe in Rotsterhaule. Dit beeld van biodiversiteit is de laatste jaren flink afgenomen tot mijn spijt. Net zoals ik vroeger door weilanden met vele insecten, bloemen en kruiden liep, zie je nu veel biljartlakens als weiland en dit moet anders om de biodiversiteit terug te winnen.

Skjin mei skries logo grutto

SUP instructeur

Deze bewustwording en respect voor onze kwetsbare natuur vind ik belangrijk om, ook als SUP instructeur, aan al mijn klanten over te brengen. En dit wordt vaak erg gewaardeerd tot mijn grote vreugd.